Logo

Monilaitekone piha- ja puutarhatöihin, puutarhajyrsin,HARJAUSLAITE, LUMILINKO, LUMILEVY, OKSASILPPURI, AURA, ÄES, JYRSIN HEINÄLEIKKURI, NURMILEIKKURI, ruohonleikkuri


NEKO MAESTRAL-KAKSIPYÖRÄTRAKTORI

Monilaitekone piha- ja puutarhatöihin

Maestral-kaksipyörätraktori on ammattitasoinen työkone monipuolisella laitevalikoimalla. Pikkutraktori on toimiva ja edullinen ratkaisu kiinteistöjen ja pikkutilojen ympärivuotisiin työ- ja kunnossapitohaasteisiin.

Moottorivaihtoehtoina HONDA Hv 9 tai LOMBARDINI DIESEL Hv 8.

Saatavana useita erilaisia työlaitteita: HARJAUSLAITE, LUMILINKO (2 leveyttä), LUMILEVY, OKSASILPPURI (2 mallia), AURA, ÄES, JYRSIN HEINÄLEIKKURI, NURMILEIKKURI eri leveyksillä.

PERÄKÄRRY, kantavuus 350 kg, penkillinen ja kippaava. Järeämpi malli kantavuus 750 kg, vetävillä pyörillä ja omalla työkoneella.

Oksasilppuri on saatavana myös suurempitehoisena omalla moottorilla toimivana.
Avaa käyttöohje tekstiä klikkaamalla... 
        ruohonleikkaukseen isolla pihalla, nurmella, stadioneilla ja puistoissa
RUOHONLEIKKURI. Työstölevyes 80-90 cm. Leikkauskorkeus 3-7 cm. Terän nopeus max 950 rpm. Voimansiirto, vaihteistorattaat öljykylvyssä. Välityssuhde i=2,8:1. Turvalaite, terä jatkaa vapaata pyörimistä moottorin sammuttamisen jälkeen. Leikkausnopeus 2000 m2/tunti. Öljy SAE 90, 0,2 l. Terien lukumäärä 1.

KÄYTTÖKOHDE. Ruohonleikkuri sopii ruohonleikkaukseen isolla pihalla, nurmella, stadioneilla ja puistoissa yms. Leikattu nurmi ohjautuu sivulle. Ruohonleikkureissa on kaksi vapaasti pyörivää etupyörää, jotka helpottavat ohjausta ja seuraa maastonvaihteluja. Leikkauskorkeutta voidaan säätää etupyörien tasoa säätämällä, jotka ovat kiinni käsin irrotettavalla sokalla.

ASENNUS. Maestralin voimanulosottoputken kiinnitystappi nostetaan ylös ja ruohonleikkuri liitetään Maestralin voimanulosottoputkeen. Kiinnitystappi käännetään takaisin lukitsemisasentoon. Kun suoritat asennusta, moottori ei saa olla käynnissä.

HUOLTO. Ruohonleikkurin terän voi teroittaa hiomalaikalla. Öljynvaihdossuositus on 20 työtunnin tai vuoden välein.

HUOMIOI! Älä laita käsiä tai jalkoja ruohonleikkurin alle koneen ollessa käynnissä tai terän vielä pyöriessä. Käytä kuulosuojaimia, kun käytät ruohonleikkuria. Koneen sammutettua, terä pyörii vielä nin 15-25 sekuntia.
kasvuston niittämiseen, heinän niittäminen
NIITTOLEIKKURI. Työstöleveys 100, 130, 160 cm. Terien väli 51 mm. Leikkuukorkeus 2-7 cm. Suositeltu ajonopeus 2-4 km/h. Niittonopeus enimmillään 6000 m2/tunti. Niittolaitteen voimansiirto öljykylvyllä. Sivuohjurilevyt erottaa leikatun nurmikon leikkaamattomasta. Voimansiirron kierrosnopeus max 1017 RPM. Öljy SAE 90, 0,7L. Paino 25 kg (+ leikkuuterä 24, 31, 38 kg).

KÄYTTÖ. Niittolaite leikkuuosalla on tarkoitettu kasvuston niittämiseen. Niittolaitteen voimansiirto kääntää pyörivän liikkeen sivuttaissuuntaiseksi liikkeeksi.

ASENNUS. Maestralin voimanulosottoputken kiinnitystappi nostetaan ylös ja niittoleikkuri kiinnitetään Maestralin voimansulosottoputkeen. Kiinnitystappi käännetään takaisin lukitsemisasentoon. Asennusta suoritettaessa, moottori ei saa olla käynnissä.

HUOLTO. Vaihteiston osat ovat öljykylvyssä, siksi oljyn määrään tulee kiinnittää huomiota. Aikaväli öljynvaihdolle on 20 työtuntia tai kerran vuodessa. Myös liitännät tarkistetaan ja kiristetään tarvittaessa.

HUOMIOI. Älä laita käsiä tai jalkoja niittoleikkurin lähelle työskennellessä laitteella. Putsaaminen ja ylläpitäminen on sallittua kun niittolaite on kytketty pois päältä. Työskennellessä niittoleikkurilla käytä asianmukaisia suojavaatteita ja jalkineita.

VAROITUS! Moottorin täytyy olla sammutettuna ennen niittoleikkurin asennusta.
peltomaan ja puutarhojen muokkaukseen
JYRSIN. Muokkaussyvyys 10-14 cm. Muokkausleveys malli 60 - 60 cm säädettävä 47-32 cm,
malli 75 - 75 cm säädettävä 73-46 cm. Terien määrä malli 60 - 16 kpl, malli 75 - 24 kpl. Jyrsintänopeus max 2,6 km/h. Jyrsintämäärä / tunti, max 0,15 ha/tunti. Välitys, kulmavaihde öljyssä. Öljy SAE 90, määrä 0,2 l.

KÄYTTÖKOHDE. Jyrsin on tarkoitettu peltomaan ja puutarhojen muokkaukseen. Pyörivät terät muokkaavat ja hienontavat maata viljelykäyttöön. Käytetään myös rivivälien muokkaukseen.

ASENNUS. Maestralin voimanulosottoputken kiinnitystappi nostetaan ylös ja jyrsin liitetään Maestralin voimanulosottoputkeen. Kiinnitystappi käännetään takaisin lukitsemisasentoon. Asennusta suoritettaessa, moottori ei saa olla käynnissä.

JYRSINTÄ. Jyrsimen muokkaussyvyys voidaan säätää jyrsimen auraterän säätövartta nostamalla tai laskemalla. Säätö tehdään irrottamalla pultti ja asettamalla säätövarsi haluttuun kohtaan. Aloitettaessa jyrsintä painetaan kytinkahva pohjaan, valitaan 1. tai 2. vaihde ja kytketään voimansiirto päälle. Maanmuokkaus voidaan aloittaa lisäämällä kaasua ja päästämällä kytkinkahva tasaisesti ylös.
Rivienvälien työstämisessä, missä leveys on vähemmän kuin 60 cm, jyrsijän työstöalueen voi pienentää 32 cm:iin irroittamalla uloimmat neljän terän ryhmät pois, ovat kiinnitettynä pulteilla. Terät irroitettuna voidaan myös kaventaa suojia, irroittamalla molempien kylkien suojat ja asentamalla ne uudelleen sisempiin kiinnityspisteisiin. Kun jyrsii kavennetulla terällä, on suositeltava käyttää vain rautarenkaita (lisävaruste), saavuttaakseen koneen pienimmän mahdollisen leveyden.

TOIMINTAVIHJEITÄ. Jyrsintä käyttäessä, käytetään vain ensimmäistä tai toista vaihdetta. Vältä jyrsimistä kivistä pintaa. Nurmella tai savimaassa yms. sitkeällä maaperällä pitäisi jyrsiä useita kertoja (2 tai 3 kertaa). Teriin tai teriä pitäviin akseliin ei saa koskea jyrsimen ollessa käytössä.

HUOLTO. Voitelu. Jyrsijän vaihdelaatikko toimii öljykylvyllä. Öljyn määrä 0,15 - 0,20 l. Öljytyyppi, vaihteistoöljy. Öljyn laatu SAE 90. Öljyn vaihto kerran vuodessa.

TERIEN HUOLTO. Jyrsijän terät ovat karkaistua terästä. Terät voisaan hioa hiomalaikalla kuin myös jyrsimen ohjurin terä.

KONEEN MOOTTORIN HUOLTO. Jyrsiessä kuivaa maata (pölyävää) ilmanputsaaja pitää tarkistaa useasti ja putsata liasta ja pölystä. Moottorin jäähdytysrivat pitää tarkistaa myös.

VAROITUS. Kun käytät jyrsintä, varmista, että turvalukitus on käytössä. Turvalukitus on ulkomainen rauta. Se estää samanaikaisen voimansiirron tai peruutusvaihteen kytkemisen. Peruuttaessa jyrsijän terät eivät saa pyöriä. Voimansiirto kytkettynä pois päältä!
piha-alueiden, jalkakäytävien, parkkialueiden, ajoväylien ja polkujen lumen linkoamiseen
LUMILINKO. Tenkinen kuvaus. Työleveys 60, 80cm. Maksimi lumikorkeus 45 cm. Toimintatapa, kaksi työvaihetta: 1 vaiheessa syöttökiekurat keräävät lumen 2. vaiheessa uloslinkous. Kierrosluku 950 rpm. Alennusvaihde, kartiohammaspyörät oljykylvyllä. Välityssuhde i=1:2,8. Paino 61,70 kg.

KÄYTTÖKOHDE. Lumilinko soveltuu hyvin piha-alueiden, jalkakäytävien, parkkialueiden, ajoväylien ja polkujen lumen linkoamiseen. Suositeltava lumen syvyys lumilingon käyttöön on alle 45 cm.

ASENNUS. Maestralin voimanulosottoputken kiinnitystappi nostetaan ylös ja lumilinko liitetään Maestralin voimanulosottoputkeen. Kiinnitystappi käännetään takaisin lukitsemisasentoon. Kun suoritat asennusta, moottori ei saa olla käynnissä.

TOIMINTA. Laite toimii kahdessa vaiheessa; ensi kerää lumen ja sitten linkoaa sen ulos. Linko-osaan asennettu turbiini poistaa lumen tehokkaasti putken läpi. Lumi ei helposti tukkeudu putkeen ja siten on helppo käyttää suojasäällä. Lumen linkoamissuuntaa voi säätää vipua kiertämällä, jolloin säädön voi tehdä koneen ollessa liikkeessä.

HUOMIOITAVAA. 1. Tarkista lumilingon suuntaus ennen käyttöä ja huomioi ympäristö, välttääksesi vahingoittamasta ihmisiä, eläimiä tai vahingoittuvia kohteita.2. Linkoutuvan lumen alle ei saa mennä. 3. Älä koske liikkuviin osiin koneen ollessa käynnissä. 4. Lumen seassa voi olla kiviä tai muita irtoesineitä. Lunta raskaammat esineet voivat lentää pidemmälle kuin lumi.

VOITELU. Lumlingon vaihdelaatikko toimii öljykylvyllä. Öljyn määrä 0,20 l. Öljytyyppi, vaihteistoöljy. Öljyn laatu, SAE 90. Öljyn vaihto kerran vuodessa.
 
 Tavaroiden ja erilaisten materiaalien kuljetukseen

PERÄKÄRRY. Kantavuus 300 kg. Lavan mitat 95x150x26cm. Renkaat 4.00x10. Jarrut, jaloilla painettavat rumpujartu ja jalkakäyttöinen seisontajarru. Lavan takalevy irroitettava. Nostolavan tuku, tukirauta lukittuu paikoilleen,kun lava on nostettu kippausasentoon. Rengaspaine 2,5 bar. Paino 90 kg.

KÄYTTÖ. Tavaroiden ja erilaisten materiaalien kuljetukseen. Ohjaus peräkärryn istuimelta. Peräkärryä käytettäessa suositeltavaa kytkeä tasauspyöränlukitus pois päältä, paremman ohjattavuuden saavuttamiseksi.

ASENNUS. Peräkärry kiinnitetään metallitapilla voimansiirron yläpuolella olevaan kiinnitysulokkeeseen. Kärry liitetään ja lukitaan metallitapilla, jonka alaosaan asetetaan sokka varmistamaan tapin kiinnitys.

HUOLTO. Pidetään huolta renkaiden oikeasta paineesta ja jarrujen kunnosta.
 
Oy Neko Ab | Kiiliäinen 12 | Fi-13430 Hämeenlinna | Finland | puh./tel +358 (0)3 6162 167 | neko(at)neko.fi 
Muokattu 19.8.2020 | Hattulan tietokonepalvelu